Bramenijsjes

Echte bramenijsjes

We komen de laatste tijd vaak rijpe bramen tegen bij het buiten spelen. Heerlijk om van te snoepen natuurlijk, maar nog leuker om iets van te maken. IJsjes! En deze zijn wel echt minstens 85% van echte bramen. Al moet ik zeggen dat we geen exact recept hebben gevolgd…

Wat deden we dan wel? We begonnen met het plukken van een flinke zak met bramen – alleen de mooiste natuurlijk. We hadden uiteindelijk zo’n 800 gram. Thuis hebben we alles goed gewassen en op beestjes gecontroleerd (open maken dus). Daarna hebben we met de juicer (we hebben deze van Philips) de bramen tot sap gemaakt. We kregen zo’n halve liter sap.

Om zeker te zijn van een ‘schoon’ ijsje hebben we dit sap gekookt en met vijf eetlepels suiker een beetje in laten koken. Niet tot jam, maar net wat dikker dan het was. Dit gekookte sap hebben we helemaal af laten koelen, deels in de koelkast.

En toen konden we eindelijk ijsjes maken. Sap in een ijsvormpje, stokje erin – een kind kan de was doen. Wij hebben de Zoku ijsmaker en gelukkig hoefden we vanaf dit punt niet meer lang te wachten. Als je de foto ziet dan zie je dat de Zoku in de koelkastdeur staat. Dit helpt ontzettend om met warm weer toch twee keer ijsjes te kunnen maken met de Zoku.

We hielden nog flink veel bramensap over, maar dat ging natuurlijk wel op. Wat dacht je van bramensap mixen met bruiswater?

En wat waren ze lekker! De beste bramenijsjes ooit, aldus onze 6-jarige. Verkopen zou hij alleen doen voor €20, en tja als je de prijs van bramen in de supermarkt ziet komt dat wel in de buurt.D

Natuurlijk waren ze extra lekkker omdat het ijsje een belang was van een hele ochtend werken. Ons mannetje weet al heel goed dat eten er niet zomaar is, we kopen weinig kant-en-klaar en hebben tomatenplanten en aardbeienplantjes in de tuin. Maar deze hele reeks van handelingen en zelf plukken is echt een leuke toevoeging om te leren waar eten vandaan komt.

Dit bericht bevat partnerlinks naar Bol.com. Dat betekent dat als je via die link iets koopt, ik daar een klein bedrag aan overhoud. Dat gebruik ik o.a. voor de hosting van Maak het Vrolijk. Bol.com heeft geen invloed op de inhoud van dit blog.

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.