dinotrui

Dinotrui met grote zak – op basis van de Semper Sweater

Als ik mijn Otium Sweater met grote zak voorop draag ben ik niet de enige die dat fijn vindt. Mijn kleuter ziet de zak als een prima opbergmogelijkheid voor zijn knuffels: ‘Mama, jij bent de mama en je hebt een draagdoek. Kun jij olifant dragen?’. Dus toen ik vorige week besloot het dinosaurusstofje dat ik nog had liggen om te toveren tot een trui besloot ik al snel dat de dinotrui óók een grote zak voorop moest krijgen.

Het Otium patroon is een patroon van Sofilantjes, echter alleen beschikbaar voor dames en meisjes. Dus maakte ik een variatie op het jongens Sofilantjes patroon dat ik altijd maak: de Semper Sweater.

Grote zak

Voor het patroon van de zak knipte ik het voorpandpatroondeel schuin door en maakt ik het aan de onderkant wat smaller (zo’n 85% van het originele voorpand. Op die manier gaat het minder hangen. Dit patroondeel haalde ik ook gespiegeld uit de gele stof voor de voering van de zak. Omdat het stukje van de dinostof eigenlijk net te klein was, maakte ik de voorkant van de zak af met een stukje van de gele stof. Meteen lekker speels.
Om de zak in elkaar te zetten leg je de twee delen met de goede kant op elkaar en naai langs de bovenkant dicht. Draai de zak nu met de goede kant naar buiten en speld de randen op de randen van het voorpand. Je zal hier de zak dus een beetje voor moeten oprekken. Rijg de randen vast. Daarna zet je de Semper verder in elkaar volgens de instructies.

Achterkant aanpassen

Omdat ik niet hou van een drukke voorkant en dan een lege achterkant heb ik ook een driehoekje uit het gele achterpand geknipt, wat ik weer heb opgevuld met een stuk van de dinostof.

Kraag

In plaats van een capuchon of een col, de standaard opties bij de Semper voor de halsafwerking, koos ik voor een hoge kraag. Hoe ik dat doe heb ik eerder uitgelegd in deze blog: Jongenstrui met een fijne kraag. Eerlijk gezegd vind ik de halsopening nu iets te laag geworden en is een hemd eronder daarom wel lekker. Een volgende keer zal ik de halsopening eerst wat aanpassen.

Stof met dinosaurussen

De stof heb ik ooit besteld bij Driessen, maar ik kan hem nu niet meer terugvinden daar. Wel op tricotstoffen.nl (hier), maar daar blijkt hij uitverkocht. Ik hoop dus niet dat je verliefd geworden bent op dit stofje en tot hier hebt gelezen om dan te ontdekken dat het niet meer te koop is.
De gele stof is de okerkleurige uni katoen tricot van Driessen.

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.