Brandweerautotaart

Ons mannetje is twee geworden en dat vierden we afgelopen weekend. Hij is gek op alles met sirenes maar vooral op brandweerauto’s. En ja daar heeft brandweerman Sam alles mee te maken. Het idee voor zijn verjaardagstaart was heel makkelijk: dat moest een brandweerthema krijgen en werd dus een brandweerautotaart.

Een beetje rondkijken op Pinterest leverde mij al snel het idee dat een brandweerauto van twee gewone cakes goed te doen was. Twee cakes en flink wat fondant. Nogal in tegenstelling tot het bananenbrood met minder suiker dat ik maakte als traktatie op het kinderdagverblijf. Ook bloggers zijn niet perfect, zo blijkt weer.

Inspiratie voor de brandweerautotaart

Ik volgde de aanwijzingen voor de taart in de vorm van een brandweerauto van Monica op haar blog Cake Trails. In feite komt het erop neer dat je twee cakes bakt (ik bakte vanille en chocolade marmercakes) er rechte staven van snijdt en deze op elkaar stapelt. De afsnijdsel gebruik je om de bovenkant van de bestuurderscabine te vormen. Je plakt de boel aan elkaar met botercreme en smeert het ook af met diezelfde botercreme. Als de botercreme in de koelkast stevig is geworden kun je aan de slag met de fondant. Ik kocht het vierpak fondant bij de Albert Heijn, plus twee losse rode en een los blauw pakje. Deze hoeveelheid rode fondant heb je ook echt wel nodig. Bekijk de plaatjes op Cake Trails en je komt er echt wel uit. Uiteindelijk ging bij mij het meeste tijd zitten in de decoratie: de ladder, de sirenes, de barndweerslang. Maar dat was ook het allerleukste deel! Ik had geen zwarte fondant, gelukkig kwam meneer Vrolijk op het idee om Lego-wielen te gebruiken.

Tip 1: Maak de taart s’avonds als je kind in bed ligt en trek er wat tijd voor uit.

Tip 2: Laat de ladder een nachtje plat drogen en zet hem pas op het laatste moment op de brandweerauto.

Tip 3: De nummerplaten zijn een mooie plek om wat persoonlijks op te zetten. De naam van de jarige en zijn nieuwe leeftijd bijvoorbeeld.

Tip 4: Bij het aansnijden kun je de voor en achterkant van de cake dun afsnijden. Dan hoef je niet dat kontje met alleen fondant (= bijna 100% suiker) op te eten.

De taart was een succes, zowel bij de jarige als de visite. Wij waren even bang dat hij niet zou snappen dat het een taart was en dat hij er alleen maar mee wilde spelen. Ik heb het dan ook meteen benoemd als taart. En je raadt het: hij kon niet wachten om de ‘brandauto’ op te eten en vroeg ‘tatuus eten?’.

Brandweerautotaart met ladder
Taart in de vorm van een brandweerauto  Brandweerautotaart detail

The following two tabs change content below.
Ik startte mijn eerste weblog in 2001 op een .tk domein. Zelfgebouwd en later draaiende op Pivot. Een nerd zit er dus wel in mij, al vind ik het gemak van Wordpress veel te groot. Ik ben niet alleen handig met een toetsenbord maar ook met de keukenmixer en naaimachine. Inmiddels vind je blogs van mij op verschillende sites, waaronder ondergewaardeerdeliedjes.nl. Ik werk als online marketeer bij Managementboek. Oprichtster van Maak het Vrolijk.

Laatste berichten van Karin de Zwaan (toon alles)

1 thought on “Brandweerautotaart”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.